Expositie najaar 2016 – Christiane Middendorf & Linda Ezerman

De expositie

De weergoden op de dag van opening hadden er zin in. Prachtig weer dus helaas een niet druk bezochte opening van deze expositie. Dat werd echter in de weken daarna ruimschoots goedgemaakt. De enthousiaste reacties op het werk van Christiane Middendorf en ook de sieraden van Linda Ezerman bracht veel mensen in vervoering. Enkele werken van Christiane hebben we toegevoegd aan de collectie.

de uitnodiging

Dia1

een impressie

expositie-christiane-middendorf-en-linda-ezermann-1

Linda Ezerman uit de serie Shrimps

shrimps neckpiece open backside aa

Christiane Middendorf - Detailverliebt

Detailverliebt I I 80x80

een impressie

expositie-christiane-middendorf-en-linda-ezermann-3

Linda Ezerman

Haar opleidiportretlinda2013cng genoot zij o.a. aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam (richting beeldhouwen) en aan de Vakschool Schoonhoven als professioneel goudsmid.

Haar inspiratie haalt zij uit de omgeving waarin ze zich bevindt en wat die bij haar oproept. Herkenbaar in haar werk is onder andere haar fascinatie voor bos en zee.

Over haar werk vertelt zij zelf; “In mijn sieraden combineer ik niet edele en edele materialen.

Het proces van de totstandkoming van mijn werk is langdurig. Het kost mij dagen, zo niet weken, om een sieraad te voltooien. Ik werk op een organische wijze en combineer ongewone en unieke materialen. Het resultaat is tactiele en draagbare sieraden, licht in gewicht. Om de originele materialen in mijn sieraden te herkennen is vaak een tweede of zelfs een derde keer kijken nodig. In mijn sieraden klinkt de zee door, eigentijds en opvallend. Ieder stuk is volledig handgemaakt en uniek”.

Werk van Linda Ezerman werd eerder geëxposeerd bij diverse gerenommeerde galeries in België, Spanje en o.a. de Sieraad International Jewellery Art Fair te Amsterdam.

Christiane Middendorf

Gebportret 3oren te Essen in 1961. Na eerst een opleiding voor opvoeddeskundige te hebben gevolgd, ging zij pas op latere leeftijd schilderen. Van 1990 tot 1995 volgde ze aan diverse academie een kunst studie. Later kreeg zij ook van diverse kunstenaars prive lessen die haar uiteindelijk geholpen hebben te worden tot wat zij nu is.

Over haar manier van schilderen zegt ze zelf: “Kunst is voor mij nooit hetzelfde. Voor mij is het een uiting van emoties, ervaringen, ontmoetingen met andere mensen, dromen, gedachten, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Mijn schilderijen zijn een reflectie van mijn emoties op het moment van schilderen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een ander deze emoties zal herkennen in het schilderij en dat hoeft ook niet. Een ieder geeft zijn eigen interpretatie aan mijn abstracte werk.. Door de gelaagdheid van kleuren en de stevige structuur in de verf krijgen mijn schilderijen bij ieder wisselend licht weer een andere uitstraling. Het verveelt nooit”.

Sinds 2000 exposeert Christiane Middendorf regelmatig bij gerenommeerde galeries in Duitsland, Oostenrijk, USA en Nederland.