[column col=”1/2″]

Schilderijrestauratie

In eigen atelier restaureren wij olieverfschilderijen en andere werken. Vaak zijn dit stukken met een hoge financiële of emotionele waarde. Door de schilderijrestauratie brengen wij je werk vakkundig in oorspronkelijke staat terug. Soms is het voldoende om het werk te conserveren.

Olieverfschilderingen

Als olieverfschilderijen worden schoongemaakt, komen de oorspronkelijke kleuren weer voluit tot leven. Dan blijkt pas hoe vuil een doek kan worden na een aantal jaren.

Werkwijze van schilderijrestauratie

Eerst wordt het doek schoongemaakt. Dan wordt, indien nodig, de vernislaag verwijderd. Beschadigde delen van het schilderij worden, indien nodig, bijgekleurd. Scheuren worden op deskundige wijze gerepareerd. Als laatste wordt het doek voorzien van een nieuwe vernislaag.

Conserveren

Bij het conserveren van werken worden deze niet teruggebracht in oorspronkelijke staat. De werken worden dan zodanig ingelijst dat ze blijven zoals ze zijn. Wordt een nieuw kunstwerk conserverend ingelijst, dan zal de aantasting na jaren dus veel kleiner zijn. Bij conserverend inlijsten worden zuurvrije materialen gebruikt. Wij gebruiken altijd zuurvrije materialen. Om het werk nog beter te behouden kun je kiezen voor UV-werend glas. Licht heeft dan minder invloed op het kunstwerk.

Advies

Voor wij overgaan tot het schoonmaken van het werk, wordt eerst de precieze vervuiling bepaald. Daarna doen wij een prijsopgave. Indien wij van mening zijn dat we hulp van buiten nodig hebben, schakelen we dit met je goedkeuring in. Kom naar onze winkel voor een persoonlijk advies, of neem contact op via info@andreweda.nl

Het schilderij ‘De slag bij Castricum’ van Arnoldus Lamme (1771-1856) is een waardevol historisch aandenken aan een van de belangrijkste veldslagen in de vaderlandse geschiedenis. We zijn er trots op dat dit mooie doek volledig gerestaureerd in onze nieuwe raadzaal hangt.

De kleuren van het schilderij zijn net als het tafereel zelf imponerend. De strijd in de duinen die woedde op 6 oktober 1799 komt weer echt tot leven. Castricummer André Weda heeft het schilderij met bijzonder veel finesse gerestaureerd. Onze ervaring met en kennis van zijn klassieke vakmanschap waren doorslaggevend om deze opdracht aan de lijstenmakerij van Weda te gunnen.

Toon Mans
Burgemeester van Castricum

[/column][column col=”1/2″][nggallery id=5]
[space height=”60″]
[nggallery id=6]
[space height=”80″]Schilderijrestauratie van 'De Slag bij Castricum'. [/column]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord