Wil Lof
(1948) is vanaf 1964 werkzaam geweest als dessinontwerpster en colorist voor rouleau- en filmtextieldruk bij diverse maatschappijen.

Voor haar werk was zij al veelvuldig bezig met het samenbrengen van kleuren en lijnen tot er een mooie compositie ontstond. Dat ze naast haar dessinontwerpen ook ging schilderen was niet meer dan een logisch gevolg.

Al in 1968 had zij haar eerste solo-expositie van schilderijen en tekeningen in Enschede. Zij volgde, ook in Enschede, de opleiding grafische- en textiele vormgeving aan de Academie voor Kunst en Industrie. Later volgde zij nog een aanvullende opleiding aan de Academie Artibus te Utrecht.

Sinds 1997 is zij fulltime kunstenares en beheerst zij vele verschillende technieken. Sinds 2000 exposeert zij regelmatig in binnen- en buitenland, waaronder Kreta en Mallorca, USA en sinds kort is haar werk ook in India te vinden.

Wil Lof past in haar schilderijen een bijzondere schildertechniek toe. Elk schilderij bevat een gelaagde reeks transparante taferelen, waardoor toon en compositie van de afbeelding wisselt met het invallende dag- of kunstlicht. De daaruit resulterende dynamiek zorgt voor verrassende en spannende wisselingen als dagen en seizoenen verstrijken.